KONYA / MERAM - Meram Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okulumuzda resmi tören ve bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliği planlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğuna ayrıca teşekkür ederiz. Bu çok özel günü çocukluğumuza ve çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına özlem ve şükranla... Bayramımız kutlu olsun!

Nis

17.04.2024 Çarşamba Günü gerçekleştireceğimiz birbirinden güzel ve özgün ürünlerimizin sergileneceği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza davetlisiniz. Katılımlarınız bizi onurlandıracaktır.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için bu sene rengimiz kırmızıydı. Farkındalık rengi olan mavi rengin kırmızıya dönme sebebi ise artık farkındalığın da yeterli olmadığı; onları kabul edip hayata entegre etmemiz gerektiğini belirtebiliriz. Bu gün de bizim yanımızda olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Otizme Kırmızı Işık Yak!

Mrt

+1 Farkla Hayatın İçindeyiz. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Kutlu Olsun!

Mrt

Okulumuzu ziyaret eden Konya Emniyet Müdülüğü personelleri önce eğlenceli bir trafik eğitimi verip, hediyeler dağıtıp daha sonra da hayallerimizi gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz polis araçlarına binip keyifli vakit geçirdiler. Telsizler, anonslar, sirenler... Bu güzel gün için Konya Emniyet Müdürlüğüne ve polis abilerimize, ablalarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde bize bu toprakları vatan kılan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını; bu vatan için canını ortaya koyan cümle şehit ve gazimizi minnetle anıyoruz. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Mrt

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu yetkililerinin nazik daveti ile stadyum gezimizi gerçekleştirdik. Okulumuzdaki tüm öğrencilerin maalesef katılamadığı gezimizde stadyumu gezdikten sonra Okul Sporları'na seyirci olarak katılıp son olarak da hayırseverlerimizin katkılarıyla etliekmeğimizi yiyip gezimizi sonlandırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

AFAD Konya yetkilileri ve gönüllüleriyle birlikte MEB AKUB yetkilileri okulumuzdaki öğrenciler için Acil Durum Bilgi Kartı hazırladılar. Ayrıca öğretmenlerimize ve diğer personelimize yönelik Afet ve Acil Durum eğitimi verildi. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ile sosyalleşiyoruz etkinliğimizde ev sahibi okulumuzun öğrenci ve öğretmenleriyle brlikte bir dizi aktivite gerçekleştirdik. Önce kendimizi tanıttık, anlattık daha sonra onları dinledik. Seramik atölyesi çalışmaları, futbol ve voleybol oyunlarının da ardından bu güzel günü noktaladık. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Şbt

Geçen yıl bugün yaşadığımız "asrın felaketini" unutmadık, unutamadık. Kaybettiğimiz canlarımıza rahmet, geride kalanlara sabır ve metanet diliyoruz. Yaşadığımız son felaket olması temennisiyle...

Şbt

Faaliyet Planımız doğrultusunda ilk dönem sonunda bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

Ock

12 Ocak 2024 tarihinde hain teröristlerce şehit edilen 9 vatan evladımız için yas tutuyor; terörü ve teröre destek veren herkesi lanetliyoruz. İnanıyoruz ki onlar ölü değiller, bizlerin huzurla yaşaması için sonsuza kadar yaşayacak olan kahramanlardır. Allah yiğitlerimizi kendisine komşu eylesin, ailesine ve milletimize sabırlar versin. Vatan sağolsun.

Ock

Türkiye'de sadece Konya'da yaşatılan bir gelenek olan Şivlilik, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nde kutlama amaçlı yapılmaktadır. Tüm çocuklar kapı kapı gezip şivliliklerini toplar ve evine döner. Biz de her sene olduğu gibi bu sene de geleneğimizi yaşatmak adına okulumuzda şivlilik etkinliğimizi gerçekleştirdik. Personelimiz ve velilerimizle birlikte bütün sınıflara şivliliklerimizi yerleştirdik ardından öğrencilerimizle birlikte sınıf sınıf dolaşıp şivliliklerimizi topladık. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği şivlilik kutularını da öğrencilerimize teslim ettik. Ayrıca bu sene mahalle sakinlerimiz de bu etkinliğimize katılarak bizleri mutlu ettiler. Mahalle sakinlerinin hayırlarını toplayıp okulumuza getiren mahalle imamımız Ali Sümbül hocamıza çok teşekkür ederiz. Nice kandillere, nice şivliliklere!

Ock

100 Güne 100 Etkinlk projemiz kapsamında meyve tabağı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Hem şablona bakıp aynısını yapmaya çalışarak bilişsel ve ince motor becerilerimizi geliştirdik hem de etkinlik sonunda meyvelerimizi hep birlikte yiyerek vitamin şenliği yaptık.

Ock

Gençlik ve Spor Bakanlığı Meram İlçe Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu gönüllüleri tarafından okulumuzda şenlik havasında geçen bir dizi etkinlik gerçekleştirildi ve hediyeler dağıtıldı. Kendilerine teşekkür ederiz.