KONYA / MERAM - Meram Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Etiket Sonuçları: özel eğitim

Mrt

El Sanatları öğretmenlerimizin daveti üzerine okulumuza gelen Zeynep Hocamız, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize mini bir seramik atölyesi oluşturdu. Bu atölyede öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz seramik hamurundan tabaklar yapıp boyadılar. El göz koordinasyonu, ince ve kaba motor beceriler ve iletişim becerileri gibi alanlara hizmet eden bu etkinlik için Zeynep Hocamıza çok teşekkür ederiz.

Mrt

Sarı kıyafetlerimizle, tam mevsiminde, portakal ve mandalinalarımızı sıkıp C vitamininin sağlığımıza olan faydalarından konuştuk. Sıktığımız portakal sularını ise her birimiz için ayrı ayrı gelen doğum günü pastalarıyla birlikte içtik. İletişim ve toplumsal uyum becerilerimizin gelişimi de cabası oldu.

Mrt

Okulumuzun çok önem verdiği geri dönüşüm uygularamızdan biri de plastik kapak toplayarak kapaklarla birtakım ürünler elde etmek oldu. Bu etkinlikte hem doğada çok uzun yıllarda çözünen plastik materyallerin toprağa gitmesini engelliyor hem de dekoratif ürünler yaparak okul aile birliği bütçemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu etkinlikte ayrıca ince motor becerilerimiz, parça bütün algımız ve el göz koordinasyonumuz da gelişiyor.

Mrt

Çay ve bisküvi etkinliğimizde öğrencilerimiz, öğretmenleriyle ve diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirdiler. Bu etkinliğin sosyal, toplumsal uyum ve iletişm becerilerine olumlu etki etmesini hedefledik.

Mrt

Stajyer öğrencilerimizden Vantrolog Ayşe Küçükecir el kuklaları "Badem ve  Şakir" ile çok güzel bir kukla gösterisi gerçekleştirdi. Bu gösteride sosyal öykü ile olumlu davranış geliştirmeyi amaçladık. Öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendi. Kendisine bir kez daha teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin bağımsız yaşam becerilerine katkıda bulunacak olan Cuma Namazı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sayede hem toplumdaki tutumları olumlu yönde etkilemeyi hem de öğrencilerimizi sosyal hayata entegre etmeyi amaçlıyoruz.

Mrt

Tarıma Engel Yok Bahçelerimize öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bilrikte lavanta dikimi gerçekleştirdik.

Mrt

AFAD Konya yetkilileri ve gönüllüleriyle birlikte MEB AKUB yetkilileri okulumuzdaki öğrenciler için Acil Durum Bilgi Kartı hazırladılar. Ayrıca öğretmenlerimize ve diğer personelimize yönelik Afet ve Acil Durum eğitimi verildi. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ile sosyalleşiyoruz etkinliğimizde ev sahibi okulumuzun öğrenci ve öğretmenleriyle brlikte bir dizi aktivite gerçekleştirdik. Önce kendimizi tanıttık, anlattık daha sonra onları dinledik. Seramik atölyesi çalışmaları, futbol ve voleybol oyunlarının da ardından bu güzel günü noktaladık. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Kas

Tüm geliri okulumuzun ihtiyaçlarında kullanılacak olan Okul Aile Birliği Kermesimiz gerçekleşti.